22 Ιουνίου, 2010

Project MKULTRA

Η C.I.A. (Central Intelligence Agency) ιδρύθηκε το 1947 με την υπογραφή του National Security Act από τον τότε Πρόεδρο της Αμερικής Harry S. Truman.

 • Η συλλογή πληροφοριών που αποκαλύπτουν τα σχέδια, τις προθέσεις και τις δυνατότητες των εχθρών τους, οι οποίες δημιουργούν τη βάση για ορθές αποφάσεις και δράση από μέρους της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
 • Η παραγωγή έγκαιρης ανάλυσης που παρέχει διορατικότητα στον Πρόεδρο της Αμερικής και στους ιθύνοντες που είναι επιφορτισμένοι με την προαγωγή των συμφερόντων της Αμερικής.
 • Η διεξαγωγή συγκαλυμμένης δράσης υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αμερικής, ώστε να προλαμβάνει τις απειλές ή να πραγματοποιεί τους στόχους της Αμερικάνικης agenda.

Τι είναι το Project MKULTRA;

Project MKULTRA
Πρόκειται για ένα παράνομο κυβερνητικό πρόγραμμα της Αμερικής, με τη συμμετοχή της C.I.A. και αφορά σε πειράματα που διεξήχθησαν σε Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες με χρήση ναρκωτικών ουσιών και άλλων μεθόδων για το χειρισμό μεμονωμένων νοητικών καταστάσεων καθώς και για την αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Το project ήρθε στη δημοσιότητα το 1975 από το Κονγκρέσο των Η.Π.Α. μετά από έρευνες της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της προεδρικής Rockefeller Επιτροπής. Ο τότε διευθυντής της C.I.A., Richard Helms είχε διατάξει την καταστροφή όλων των εγγράφων που σχετίζονταν με το project, παρεμποδίζοντας έτσι περαιτέρω έρευνες.

Τα πειράματα για τον έλεγχο του μυαλού διεξάγονταν σε πάνω από 30 πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα, με τη χρήση ουσιών όπως LSD, τα οποία κατέληξαν σε τουλάχιστον έναν θάνατο αυτό της δρ. Olson.

Η ιδέα γεννήθηκε το 1945 με το project Paperclip, στο οποίο στρατολογήθηκαν πρώην Ναζί επιστήμονες, οι οποίοι είχαν εντρυφήσει στην πλύση εγκεφάλου και τα βασανιστήρια. Το project πήρε σάρκα και οστά στις 13 Απριλίου 1953, ως απάντηση στις τεχνικές ελέγχου του μυαλού που διεξήγαγαν στους Αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου στην Κορέα.

Οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων ήταν οι εξής:

 • Ουσίες που προωθούν την παράλογη σκέψη και παρορμητικότητα.
 • Ουσίες που αυξάνουν την αντίληψη.
 • Ουσίες που θα μετριάζουν ή θα εξαλείφουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
 • Ουσίες που θα αυξάνουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
 • Ουσίες που θα προκαλούν την εμφάνιση συμπτωμάτων γνωστών ασθενειών.
 • Ουσίες που θα καταστήσουν την εφαρμογή της ύπνωσης ευκολότερη.
 • Ουσίες που ενισχύουν την αντοχή του ατόμου σε στερήσεις, βασανιστήρια και στις πλύσεις εγκεφάλου κατά τη διάρκεια ανάκρισης.
 • Ουσίες που θα προκαλούν αμνησία για συγκεκριμένα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκειά τους.
 • Μέθοδοι που προκαλούν σοκ και σύγχυση για εκτεταμένες χρονικές περιόδους.
 • Μέθοδοι και ουσίες που επιφέρουν φυσική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία κλπ.
 • Ουσίες που θα επιφέρουν ευφορία χωρίς να όμως το άτομο να μεταβαίνει ύστερα στο στάδιο της "κατάθλιψης" λόγω της απουσίας της.
 • Ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάγκη εξάρτησης αυτού του ατόμου από κάποιο άλλο.
 • Ουσίες που θα προκαλούν νοητική σύγχυση τέτοιου τύπου ώστε το άτομο που θα βρίσκεται υπό την επήρειά τους, θα δυσκολεύεται να να διατηρήσει νοητική και/ή νοηματική δομή όταν ανακρίνεται.
 • Ουσίες που μειώνουν τη φιλοδοξία και τη γενική απόδοση εργασίας όταν χορηγήθηκαν σε άντρες, σε ανιχνεύσιμα ποσοστά.
 • Ουσίες που προκαλούν την αδυναμία ή τον αποπροσανατολισμό της όρασης ή της ακοής, χωρίς μόνιμες συνέπειες.
 • Χάπι το οποίο μπορεί να χορηγηθεί σε ποτά, τρόφιμα, τσιγάρα κλπ, είναι ασφαλές στη χρήση και προκαλεί αμνησία.
 • Ουσίες οι οποίες σε πολύ μικρές ποσότητες, καθιστούν το άτομο ανίκανο για οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

Στην επιχείρηση Midnight Climax, στο Σαν Φρανσίσκο, η C.I.A. δημιούργησε πολλούς εικονικούς οίκους ανοχής, στους οποίους σιγουρεύονταν πως οι "πελάτες" θα ντρέπονταν πάρα πολύ για να μιλήσουν για αυτά που γίνονταν εκεί. Τους χορηγούνταν LSD και τους μελετούσαν σαν πειραματόζωα. Να σημειωθεί ότι αυτές οι έρευνες δε μπορούν να χαρακτηριστούν "επιστημονικού ενδιαφέροντος" μιας και οι πράκτορες μόνο επιστήμονες δεν ήταν. Η ουσία τελικά απορρίφθηκε γιατί τα αποτελέσματά της ήταν απρόβλεπτα.

Και εάν όλα αυτά πιστεύετε πως ανήκουν στο παρελθόν, στις 7 Ιουνίου 2010 μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PHR), στην οποία καταγγέλουν πως γιατροί, υπό τις διαταγές της C.I.A., έκαναν πειράματα σε κρατούμενους που είχαν σχέση με την τρομοκρατία, μετά την 11/9/2001 και ζητούν να διεξαχθούν έρευνες.

Πηγές

Γιατροί υπό της διαταγές της CIA έκαναν πειράματα σε κρατούμενους
Τα βασανιστήρια της CIA
Project MKULTRA
Είναι ανόητο εκ μέρους μας να πιστεύουμε πως τα πειράματα και οι έρευνες πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά θα σταματούσαν τόσο εύκολα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Πλέον δεν κερδίζει τον πόλεμο αυτός που έχει τον μεγαλύτερο στρατό, αλλά ο καλύτερα πληροφορημένος και αυτός που είναι σε θέση να κάνει ορθή χρήση αυτών των πληροφοριών. Και λέγοντας ορθή, εννοώ σύμφωνα με την agenda της πλευράς που ανά πάσα στιγμή τις έχει στη διάθεσή της και τις διαχειρίζεται.

Χτυπώντας εργοστάσια παραγωγής γάλακτος σε σκόνη (που είναι από τις κυριότερες τροφές των κατοίκων) στο Ιράν δε νομίζω πως καταπολεμούσαν ακριβώς την τρομοκρατία, ούτε μπέρδεψαν το γάλα με πυρηνικά όπλα. Και παρόλα αυτά δεν έχω δει να γίνεται κάτι προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μην πεθάνουν από την πείνα. Απλά παρατηρούν.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα μπροστά στα μάτια μας και οι περισσότεροι δε το έχουν καν αντιληφθεί. Πάρτε το πιο απλό παράδειγμα. Ανοίξτε μια συζήτηση περί όλων αυτών των εγκληματικών ενεργειών που γίνονται εις βάρος μας αυτή τη στιγμή. Μετά από πόση ώρα το θέμα θα ξεχαστεί και θα βρεθούμε να πανηγυρίζουμε για ένα γκολ στο Μουντιάλ; Δε χρησιμοποιείται καμία ουσία για αυτή τη στροφή του ενδιαφέροντος σε ανούσια και "ακίνδυνα" θέματα.

Είναι αξιοθαύμαστο πως, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους (αιώνας της πληροφορίας), πόσοι λίγοι ενδιαφέρονται να τις βρουν και πόσοι, ακόμα λιγότεροι, τις αποδέχονται ή τις χρησιμοποιούν ως τροφή προς προβληματισμό.

Οι ζωές μας, η καθημερινότητά μας δε διαφέρει σε τίποτε από τους οίκους ανοχής στο Σαν Φρανσίσκο όπου μας χορηγείται μιας άλλης μορφής LSD, καθιστώντας μας αποχαυνομένους, άβουλους, ανίκανους για οποιαδήποτε μορφή δράσης, αγνοώντας οικειοθελώς το κελί που βρίσκεται στη διπλανή πόρτα και αυτούς που μας παρακολουθούν σαν τα ποντίκια έτοιμοι να αυξήσουν τη δόση της σαπίλας, προκειμένου να μείνουμε ελεγχόμενοι.

2 σχόλια:

 1. Απίστευτο ακούγεται. Πως μπορούν και συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο κάποια άνθρωποι; Αλλά το πιο τραγικό είναι πως πράγματι ενώ βρισκόμαστε μέσα στην πληροφόρηση, δεν δίνουμε σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικό άρθρο και επίσης εξαιρετική η προσέγγιση σου . Είναι αλήθεια πως η κοινωνίες μας βομβαρδίζονται καθημερινά απο χιλιάδες μηνύματα είτε συνειδητά , είτε υποσυνείδητα με μοναδικό σκοπό την αποχαύνωση και τον έλεγχο των μαζών. Ξεκινώντας απο την "Παιδεία" (την επίσημη κρατική) που οργανώνει , τις εταιρείες που εχουν τα δικά τους συμφέροντα και πασης φύσεως οργανωμένα συμφέροντα βλέπουμε πως η ανθρωπότητα χειραγωγείται και διαμορφώνεται με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση της απο "κλειστούς" κύκλους ανθρώπους. Το θέμα ειναι πολύ βαθύτερο και είναι άκρως θετικό που και άλλοι άνθρωποι μπορούν να το αντιληφθούν. Οι περισσότεροι βλακωδώς λένε πως δεν τους αγγίζουν ολα αυτά η πως αφου δεν μπορούν να τα αλλάξουν καλύτερα να ζούνε την ζωή τους ήρεμα και ωραία (η περιβόητη φράση του Matrix πως η άγνοια ειναι ευλογία) . Λάθος. Είτε το κατανοούμε , είτε οχι τα πάντα μας επηρεάζουν σε βαθμούς που ουτε καν αντιλαμβανόμαστε και δυστυχώς ορίζουν και τις ίδιες μας τις ζωές κάνοντας μας άοσμα και άχρωμα ρομπότ που απλά "Υπηρετούν" και "Καταναλώνουν" . Και πάλι μπράβο . Αναδημοσιεύω το άρθρο σου και στο blog μου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Νεότερες Αναρτήσεις Επόμενη σελίδα