18 Μαΐου, 2011

Ασθενής υποστηρίζει πως γιατρεύτηκε από το AIDS

"Θεραπεύτηκα! Είχα AIDS, αλλά δεν έχω πια", δηλώνει ο Τίμοθι Ρέι Μπάρτον, γνωστός και ως "Βερολινέζος ασθενής", στον οποίο διεγνώσθη ο ιός το 1995. Ο 45χρονος σήμερα Μπάρτον υποβλήθηκε το 2007 σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, από συμβατό δότη, που είχε ανοσία στον ιό. Επιφυλακτική εμφανίζεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα ως προς τον οριστικό ή μη χαρακτήρα της ίασής του.

Σύμφωνα με την "Daily Mail", ο Μπράουν το 2007 νοσηλευόταν πάσχων από λευχαιμία σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου και ζούσε εκείνη την περίοδο.
Τότε, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, από ασθενή ο οποίος κατά τις εκτιμήσεις των ιατρών, είχε ανοσία στον ιό του AIDS.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η περίπτωση του Μπράουν δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Blood". Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του "παρέχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι η ίαση έχει επιτευχθεί".

"Σταμάτησα να παίρνω τα φάρμακα για το AIDS την ημέρα που υποβλήθηκα στη μεταμόσχευση και έκτοτε δεν τα έχω ξαναπάρει", είπε ο ίδιος ο Μπράουν σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Πάντως, η επιστημονική κοινότητα, διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με το εάν η ίαση έχει οριστικό χαρακτήρα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες, ότι ο ιός "μπορεί να παραμονεύει κάπου στο σώμα του Μπράουν".

Η πορεία της υγείας του παρακολουθείται τώρα από επιστημονική ομάδα στο General Hospital του Σαν Φρανσίσκο, όπου οι ιατροί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους, για να διαπιστώσουν εάν η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να "αντιγραφεί".

"Η περίπτωση του 'Βερολινέζου ασθενούς' είναι πραγματικά συγκλονιστική και δεν μπορεί να γενικευτεί εύκολα", δήλωσε ο δρ. Πολ Βόλμπερντιν.

Πάντως, η ιστορία του Τίμοθι Μπράουν, είναι ικανή να αποτελέσει το έρεισμα, για την αναζήτηση μίας μεγάλης κλίμακας θεραπείας, που θα οδηγήσει ίσως στην ίαση των 33.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο, που έχουν διαγνωστεί με τον ιό του AIDS.Cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερες Αναρτήσεις Επόμενη σελίδα