17 Φεβρουαρίου, 2012

Keep Walking Greece...

Keep Walking Greece...

"Είμαστε όλοι Έλληνες". Με αυτό το σύνθημα οι Ευρωπαίοι θα βγουν στους δρόμους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των αιτημάτων των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μία φιλελληνική "εκστρατεία" έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας.

"Όταν ένας λαός δέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση", είναι η φράση με την οποία ξεκινά η ανακοίνωση του γαλλικού συνδικάτου Solidaire, από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της Ελλάδας. Παραθέτοντας το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα κατεβάσει κάτω από το όριο της φτώχειας χιλιάδες Έλληνες, τα βέλη στρέφονται στο μέρος της ελληνικής κυβέρνησης.

"Ο ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής τρομοκρατίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη την παγκόσμια αλληλεγγύη και ζητά τη στήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!

Για "ευρωπαϊκή και διεθνή δικτατορία" γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, καταδεικνύοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Τρόικα και τις χρηματιστηριακές αγορές ως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο προτού αυτά τα μέτρα γενικευτούν. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Ο ένας πίσω από τον άλλο κλείνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο, επιλέγοντας την ημέρα και το μέρος όπου θα συναντηθούν, μέσα από τις σελίδες των Αγανακτισμένων στην ιστοσελίδα του facebook. Ήδη οι Γάλλοι έδωσαν ραντεβού για το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Παρίσι, αφού πρώτα διαδηλώσουν έξω από την ελληνική Πρεσβεία της πόλης, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιποι.

Διάσημοι φιλέλληνες

Στο φιλελληνικό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, αρκετοί είναι οι επώνυμοι που κάνουν δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, ανάμεσά τους ο μεγάλος Ιταλός μουσικός και ηθοποιός, Adriano Celentano, ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, αλλά και η Αμερικανίδα ηθοποιός του Χόλιγουντ, Andie MacDowell. Ο Ιταλός μουσικός αναφέρθηκε στη χώρα μας στην ομιλία του στο Φεστιβάλ του Σανρέμο.

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επιβάλλουν στην ελληνική κυβέρνηση την αγορά των όπλων τους. "Εάν θέλετε να παραμείνετε στην Ευρώπη", είπαν, "πρέπει να αγοράσετε τα τανκς και τα πολεμικά μας πλοία", επιβάλλοντας θυσίες και περικοπές στους ήδη αγανακτισμένους και ταλαιπωρημένους Ελληνες. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε; Κυνική και οπλισμένη μέχρι τα δόντια;

Ο κ. Αλιάγας έδωσε συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό, μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα και για τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.
"Το να χτυπάμε τους Ελληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη. Μην ταπεινώνουμε τους Έλληνες", δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής, συμπληρώνοντας πως η πολιτική τάξη πλέον δεν εκφράζει την κοινωνία και επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες πολιτικούς.
"Το να μας ζητούν να πουλήσουμε τα νησιά μας για να πληρώσουμε τα χρέη μας είναι απαράδεκτο για τη χώρα, όπως και το να μας στείλετε έναν Γερμανό επίτροπο, ενώ η Γερμανία ποτέ δεν μας αποζημίωσε για τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", σημείωσε ο κ. Αλιάγας.

Με θαυμασμό εκφράστηκε και η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, Andie MacDowell, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ελληνικό κανάλι του MTV, μιλώντας για τους Ελληνες και τη χώρα μας. "Θαυμάζω τον ελληνικό λαό με όσα περνάει. Είστε ήρωες!", δήλωσε η γοητευτική ηθοποιός.

Keep walking Greece

Με τη φράση "στείλε το δικό σου μήνυμα για την Ελλάδα", η νέα διαφήμιση της εταιρίας ουίσκι Johnnie Walker επικεντρώνεται στη χώρα μας, σε ένα κλίμα στήριξης για τις δύσκολες ώρες που περνά λόγω οικονομικής κρίσης. Με εικόνες από τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η διαφήμιση περνά το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. "Όταν περπατάς στην καταιγίδα, κράτα το κεφάλι σου ψηλά και μη φοβάσαι το σκοτάδι", λέει το τραγούδι που "ντύνει" το διαφημιστικό σποτ. "Περπάτησε με ελπίδα στην καρδιά και δεν θα περπατάς ποτέ μόνος", καταλήγει το βίντεο, με το μήνυμα "Keep walking Greece".
Θέματα Ελληνικής Ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερες Αναρτήσεις Επόμενη σελίδα